Manka spájza – kibővült választék

Idén április végén nyitotta meg képzeletbeli ajtaját a Manka spájza, a Csehország nem csak Prága szerkesztőinek (cseh termékeket értékesítő) web-shopja. Bővebben lásd ITT! Az elmúlt hónapokban alapvetően három regionális különlegességgel igyekeztük a magyar közönséget megismertetni, olyan termékekkel amelyekben mind a kiváló minőség, az egyediség és az esztétikus megjelenés egyaránt ötvöződik. A már sokak által ismert Tekuté Ovoce (folyékony gyümölcs) gyümölcsleveink, bio minősítésű mustjaink az ország számos pontján arattak sikert, többek között jártak a Visegrádi Palotajátékok cseh strandján, sörfesztiválokon, számos vendéglátóhelyen, bio boltok pultjain. Az adalékanyagtól és mesterséges színezéktől mentes, igazi gyümölcs élményt nyújtó folyékony finomságok számos család kedvenc italává váltak, s ha mindezt mezei reklámfogásnak hinnék, arra biztatnánk, hogy kóstolják meg saját maguk is. Garantáltan nem fognak csalódni.

Néhány termék a választékból

A már többször is beharangozott Krumlovi kézműves folyékony karamell szintén jelentős sikert aratott. Május végén őszinte meglepetésünkre, jóformán a tudtunk nélkül a karamellek közül a kávés változat fontos szerepet kapott Borbás Marcsi Gasztroangyal műsorának barbecue részében. A műsorban a kávés karamellt többek között egyenesen a húsba injektálták, így adva egy különleges ízt a hússpecialitásnak. A krumlovi finomság ilyetén módon való felhasználása még egyenesen a karamell készítőjét is meglepte, hiszen eddig eszébe sem jutott ez a lehetőség. A kávés karamell mellett külön kérésünkre a magyar ízléshez igazított, az eredeti cseh verziónál erősebbre készített chilis változat is számottevő sikert aratott. Sokan jöttek rá, hogy a hús sütéstől, különféle édességek elkészítésén át, akár csak a kávénk, teánk, kakaónk ízesítéséhez is felhasználhatjuk ezt a pompás terméket.

Bramburky, nem chips!
Kezdeti sikereinken felbuzdulva, október közepén kibővítettük cseh termék választékunkat, immáron olyan alacsonyabb árkategóriába tartozó termékekkel (is), amelyek mindennapi életünkbe, étkezésünkbe hoznak élvezetet. Kezdjük a sort egy olyan élelmiszerrel, amely egyesek szemében szinte közellenség, másoknak azonban igazi élvezeti cikk. Ez pedig nem más, mint a chips. Nos mi, akik igyekszünk a két vélemény között állni, Csehországban megtaláltunk egy olyan terméket, amely talán mindkét oldal számára kellemes meglepetést okoz. Ez pedig nem más, mint a Stráznicei bramburky (mondhatni burgonya szirom), amely kinézetre ugyan chipsnek tűnik, de a saját fejlesztésű, a normál chips készítésénél alkalmazottól gyökeresen eltérő technológia használata miatt sokkal természetesebb termék. Nem chips, hanem bramburky, ahogyan a termékcsomagoláson szereplő felirat is hirdeti. Itt a burgonyában megmarad a keményítő és a cukor, nem „lúgozzák” ki, a sütéshez használt olaj pedig kizárólag repceolaj, így a végeredmény is merőben más, sokkal igazibb élmény. Enyhén sós, fekete borsos, bacon ízesítésű és markánsan fokhagymás változatait jelenleg a Manka spájzából lehet megrendelni, de már szerepel több vendéglátóhely kínálatában is.

Magos mustár
A cseh konyhában akár az isteni kolenoról, azaz a csülökről beszélünk, akár különféle kolbászokról vagy füstölt, pácolt, főtt húsokról esik szó, a körítésnél szinte minden esetben kerül a tányérra egy kis mustár is. És sok esetben nem is akármilyen, hanem a hagyományos mellett, a tőle eltérő igazi magos mustár, amely kellemes, szinte torma hatású aromával dobja fel még inkább az önmagában is kiváló húsokat. A Manka spájzában most kifejezetten baráti áron vásárolhat a pardubicei Alba eme finomságából.


Csokiba mártott, csokival töltött ostyacső
Most nem folytatnánk a további termékeink részletesebb bemutatását, ezekre majd a napokban induló Manka spájza Facebook oldalunkon folyamatosan sort kerítünk. A web-shopunkban amúgy is minden információ fellelhető, ezért csak megemlítenénk, hogy teáktól kezdve, a napjaink egyik sikertermékén, a chia magos kásán át a különféle kekszekig, a híres cseh töltött ostyacsövön át, a különféle cseh üdítőitalokig sok-sok érdekes élelmiszert vásárolhatnak meg tőlünk. Terveink szerint a választékunk (nem csak élelmiszer) hétről hétre bővülni fog, így érdemes lesz majd vissza-visszatérni, újból körültekinteni. Közeledik a karácsony, és ebből az alkalomból külön csehes ajándékkosarat is lehet majd a Manka spájzából megrendelni.

Áfonyás chia kása
FIGYELEM! Tudjuk, sajnos a posta költség igen magas, de akár közvetlenül az e-mail címünkre (zsmunkacsi@dtrace.hu) vagy a web-shop rendszerén át beérkező előzetes rendelést követően Budapesten a Jaromír Sörözők bármelyikében, vagy a kispesti központunkban (1194 Hamu u. 15.) is át lehet venni a megrendelt termékeket. Ebben az esetben természetesen nincs semmiféle többlet költség.

Egyike a fincsi kekszeknek

Mindenkit csak biztatni szeretnénk, hogy próbálják ki a kiváló minőségű cseh terméket, amelyeket mi a „nemcsakprágások” szívből ajánlanak. Ha pedig valakinek van olyan termék ötlete, melyet szívesen látna a Manka spájzában, vagy szeretné tőlünk beszerezni, kérjük bátran érdeklődjön nálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése